Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Υπάρχουν 30 εκατ. σκλάβοι στον κόσμο -Οι μισοί είναι παιδιά

Αποτέλεσμα εικόνας για Υπάρχουν 30 εκατ. σκλάβοι στον κόσμοΑποτέλεσμα εικόνας για Υπάρχουν 30 εκατ. σκλάβοι στον κόσμο 

 Αποτέλεσμα εικόνας για σκλάβοι στον κόσμο του σεξΑποτέλεσμα εικόνας για σκλάβοι στον κόσμο του σεξ 

 Η καταναγκαστική εργασία υπάρχει σε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα σε χώρες όπως η Βόρεια Κορέα, όπου ολόκληρες οικογένειες κρατούνται για γενιές σε στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας.

 Η Ινδία εκτιμάται ότι έχει τους μισούς από τους σκλάβους που υπάρχουν σήμερα στον κόσμο, με πολλούς να είναι στη «δουλεία» του χρέους, της καταναγκαστικής εργασίας και της πορνείας, για γενιές.
 Σύμφωνα με αυτά τα σοκαριστικά στοιχεία, που δημοσίευσε το Digital Journal, από αυτούς τους σύγχρονους σκλάβους, το 70% είναι γυναίκες και το 50% παιδιά.
 Εκτιμάται ότι υπάρχουν έως και 30 εκατομμύρια σκλάβοι στον κόσμο σήμερα, κάτι που σημαίνει- σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία- ότι έως και 15 εκατομμύρια παιδιά βιώνουν τον εφιάλτη της καταναγκαστικής εργασίας και της πορνείας.
 Αξίζει να σημειωθεί ότι σε πολλές χώρες, η νομοθεσία για το εμπόριο λευκής σαρκός είναι τόσο χαλαρή, που σε ορισμένες περιπτώσεις τα θύματα είναι εκείνα που αντιμετωπίζονται ως εγκληματίες, καθώς μπορεί να κατηγορηθούν για πορνεία και απελαύνονται στις χώρες προέλευσης, χωρίς να τους έχει παρασχεθεί ιατρική ή ψυχολογική βοήθεια.
 Η σκληρή αλήθεια είναι πως, σε αντίθεση με τα ναρκωτικά, ένας άνθρωπος μπορεί να πωληθεί ξανά και ξανά, φέρνοντας κέρδος στον έμπορο, μέχρι το σώμα του να καταρρεύσει από την κακοποίηση και τις ασθένειες.
 Επιπλέον, ο σεξοτουρισμός έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής τα τελευταία 25 χρόνια, μετά μάλιστα από την κατάρρευση της Σοβιετικής Ενωσης, με χώρες που ανήκαν στο «μπλοκ» της, όπως η Ουκρανία, να είναι δημοφιλείς προορισμοί για τέτοιου είδους τουρίστες.
 Παράλληλα, το διαδίκτυο έφερε επανάσταση στη βιομηχανία της πορνογραφίας, καθώς «σκλάβοι» χρησιμοποιούνται για την παραγωγή τέτοιων ταινιών και άλλου υλικού αυτού του είδους. Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η πώληση μέσω διαδικτύου νεαρών γυναικών για σεξ μπορεί να αποφέρει στους δράστες έως και 1.000 δολάρια τη νύχτα.
 Παράλληλα, οι ανήλικες νύφες είναι κάτι σύνηθες σε χώρες της Μέσης Ανατολής και της Ινδίας, αλλά ανάλογα περιστατικά παρατηρούνται και στον Καναδά ή τις ΗΠΑ. Εκατομμύρια νεαρά κορίτσια αναγκάζονται να παντρευτούν, παρά τη θέλησή τους, κάθε χρόνο, ενώ γυναίκες και κορίτσια κρατούνται ως σκλάβες για σεξ από το Ισλαμικό Κράτος, περνώντας από τον ένα τζιχαντιστή στον άλλο. Εκτιμάται ότι έως και 25.000 γυναίκες και κορίτσια έχουν αιχμαλωτιστεί από τους μαχητές και έχουν βιαστεί.

Πηγή:http://www.iefimerida.gr/news/245927/yparhoyn-30-ekat-sklavoi-ston-kosmo-oi-misoi-einai-paidia#ixzz3xPp9UhmE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ι.Ε.Π.: Οι νέοι φάκελοι υλικού για Αρχαία Ελληνικά, Λογοτεχνία και Νεοελληνική Γλώσσα Γ΄ Λυκείου

Ι.Ε.Π.: Οι νέοι φάκελοι υλικού για Αρχαία Ελληνικά, Λογοτεχνία και Νεοελληνική Γλώσσα Γ΄ Λυκείου