Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Νοεμβρίου 20, 2013

Κριτήριο αξιολόγησης: «Η σιωπή που εκτρέφει τη βία»

Εικόνα
Α. Κείμενα
«Η σιωπή που εκτρέφει τη βία» Η ανεργία που καλπάζει αναδιανέμει τους ρόλους στην οικογένεια. Συχνά, μένει και ο άντρας χωρίς δουλειά, με ηθικό καταρρακωμένο, αδύναμος και καταθλιμμένος. Η ανεργία χρειάζεται μεγάλα αποθέματα ψυχικής αντοχής για να αντιμετωπιστεί χωρίς να κλονίσει συθέμελα οικογένειες και ανθρώπους.

Μεθοδολογία Παραγωγής Λόγου

Εικόνα
Το άρθρο ως κειμενικό είδος
ΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΕΙΔΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΛΟΓΟΥ Προσχεδιασμένος προφορικός (ρητορικός) λόγος : απευθύνεται σε συνέδριο ή σε συνέλευση συλλογικού οργάνου.

Οι Νέοι και τα greeklish

Εικόνα
1ο κείμενο: άρθρο επικριτικό Γ. Μπαμπινιώτης: «Οι νέοι θα πληρώσουν ακριβά τα greeklish»Τον κίνδυνο της «αποξένωσης» από την εικόνα των ελληνικών λέξεων επισήμανε ο καθηγητής της Γλωσσολογίας Τον κίνδυνο της «αποξένωσης» από την εικόνα των ελληνικών λέξεων, λόγω της αυξανόμενης χρήσης των «greeklish», επισήμανε ο καθηγητής της Γλωσσολογίας Γεώργιος Μπαμπινιώτης.

Ποιες είναι οι εκφράσεις από τα Αρχαία Ελληνικά που χρησιμοποιούμε σήμερα

Εικόνα
Μπορεί η επαφή των νεοελλήνων με την αρχαιοελληνική παράδοση και γλώσσα να είναι εξαιρετικά προβληματική, ωστόσο υπάρχουν λέξεις και εκφράσεις που πέρασαν αυτούσιες στην καθημερινότητά μας και ευτυχώς μας θυμίζουν το δοξασμένο παρελθόν.